Over Mel's Rose

Mel’s Rose is een vzw die ontstaan is ter nagedachtenis en vanuit het verhaal van Melanie. Een jonge vrolijke vrouw die leed aan de ziekte OCD/OCS ( Obsessieve Compulsieve Stoornis, ook wel dwangneurose genoemd). Melanie wilde anderen helpen en probeerde haar ziekte bespreekbaar te maken. Mel’s Rose zet haar strijd tegen OCD nu verder.

Melanie, de inspiratie van Mel’s Rose

Melanie was een vrouw vol kleur en liefde, een betoverende roos die ook anderen kon laten bloeien. Helaas had haar roos ook doornen en zat ze onder de stolp van angsten en dwanggedachten. Zoals een liedje in je hoofd kan blijven doordraaien, zo spookten ook de angsten onvermoeibaar door Melanie’s hoofd. Allesoverheersend en gepaard gaande met dwanghandelingen. Vol moed ging ze de strijd aan en bleef ze zich als een roos telkens opnieuw oprichten naar de zon maar stilaan verloor ze haar blaadjes. Het lukte haar niet meer om kleuren te zien en zwart werd geen grijs meer. De vzw Mel’s Rose zet in op het sensibiliseren en het bespreekbaar maken van de pyschische aandoening OCD/OCS.

Melanie, de inspiratie van Mel’s Rose

OCD bespreekbaar maken

Onder het motto ‘durf te spreken’ wil de vzw de dialoog aangaan en het taboe dat heerst rond psychisch ziek zijn en lijden doorbreken. Vzw Mel’s Rose is een kanaal dat wil helpen en ondersteunen. Naast het registeren van getuigenissen, het inzamelen van middelen om onderzoek naar OCD te ondersteunen, het opzetten van benefits, het uitnodigen van gastsprekers kan je bij de vzw ook terecht wanneer je op zoek bent naar informatie.