Steun voor jou

Iedereen is wel eens angstig, heeft gedachten die steeds opnieuw terugkomen of handelingen die men meer herhaalt dan nodig. Maar wat als deze je leven overheersen en overhoop halen? De controle overnemen. Herken je dit bij jezelf of bij een ander? Weet dat je er niet alleen voor staat!
Het erkennen en hulp zoeken is een belangrijke eerste stap om te leren hiermee om te gaan en comfortabeler te kunnen leven. Iedereen is verschillend en zo ook de mogelijke behandelingen. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, maar ook om je te laten helpen door mensen die er veel van afweten. Via deze pagina willen we jullie op weg helpen naar mogelijke hulp.

Algemene tips

Zorgdragen voor jezelf, hoe doe je dat?

Het kan immens lastig zijn wanneer angsten, dwanggedachten en – handelingen steeds terugkomen en je leven beheersen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hier geven we je alvast wat algemene tips om goed voor jezelf te zorgen en jezelf beter in je vel te voelen.
Websites en literatuur

Allerlei informatie rond OCD

Op deze pagina zijn interessante websites en boeken verzameld omtrent OCD.
Professionele hulp

Wegwijs in de hulpverlening

Om inzicht te krijgen in je gedachten en handelingen en je weg te vinden in mogelijke behandelingen kan je bij heel wat professionele zorgverleners terecht. Het aanbod lijkt soms een kluwen, maar hulp is vaak dichterbij en eenvoudiger te verkrijgen dan je denkt. Hierbij een overzicht van waar je overal terecht kan met je hulpvraag.
Advies voor naasten

Hoe omgaan met mensen met OCD

Het kan heel vermoeiend en lastig zijn om om te gaan met iemand met een dwangstoornis. Velen voelen zich machteloos en weten niet hoe ze hulp kunnen bieden. Deze tips kunnen misschien helpen.
Lotgenotengroep

In contact komen met anderen met OCD

Vaak is er angst om niet begrepen te worden of als gek bestempeld te worden. Weet dat je niet alleen bent en bij lotgenotengroepen terecht kan voor een luisterend oor. Daarnaast kan dit ook een aanzet en aanvulling zijn op de professionele begeleiding en therapie.